מכשיר ביתי להכנת יוגורט של חברת SEVERIN (גרמניה).
כולם אוהבים יוגורט, במיוחד ילדינו. יוגורט נחשב לבריא וטעים אבל אנחנו לא תמיד יודעים מה הוא מכיל ומתי הוא ירד מפס יצור. מחקרים רבים מראים שבכל גביע של יוגורט שנמצא בחנות על המדף ישנו לפחות כפית אחת של סוכר. חברות המייצרות יגורטים בדר”כ לא מפרטים את ההרכב המלא ממה יוגורט עשוי, מה הוא מכיל, איזו רכיבים, מייצבי טעם, ריח, והכי חשוב – אף אחד מלבד חברה יצרנית לא יוכל לדעת מתי יצרו את אותו גביע, דבר יחידי שאנו יכולים לדעת הוא מתי פג תוקף של אותו יוגרט וזה בדרך כלל תאריך רחוק במספר שבועות ואפילו חודש מיום הקניה.
מה מכיל יוגורט טבעי?
לא רבים יודעים אך ביוגורט טבעי אין יותר מדי רכיבים. יוגורט טבעי מכיל בבסיסו חלב בתוספת תרבית לקטית, כלומר, אין צורך בשום דבר נוסף. אז לכל חובבי היוגורט והבריאות, בעזרת יוגורט פורמולה ו- מכשיר ביתי להכנת יוגורט SEVERIN תוכלו להכין ביו-יוגורט פרוביוטי טבעי ללא לקטוז וללא סוכר, לפי טעמכם האישי, בקלות ובמהירות.
הוראות ההכנה פשוטות:
- שופכים 1 ליטר חלב (בקר, עיזים, ודומיו) בטמפ’ החדר לתוך קערה (אפשר לחמם את החלב ישר מהמקרר למשך 2 דקות במיקרו), מוסיפים שקית אחת 5גר’ של תרביט “יוגורט פורמולה” (Yogurt Formula) ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת אל מיכלי הזכוכית, סוגרים ושמים במכשיר להכנת יוגורט למשך 9-12 שעות (המכשיר שומר על טמפרטורה מבוקרת של 41-44°C ודואג שהחיידקים הפרוביוטים יהפכו את החלב ליוגורט).
- מכניסים את ביו-יוגורט מוכן למקרר לפחות ל3 שעות על-מנת לעצור את ההליך הפרמנטציה.
- ביו-יוגורט מוכן שומרים בקרור מקסימום 7 ימים. לאחר 7 ימים ערך בקטריאלי של היוגורט יורד.
(*) ניתן להתנסות במספר שעות שונה בכל פעם כדי לקבל מרקם וטעם (חמיצות) המתאימים לכם.
מה הם היתרונות הגדולים בשימוש מכשיר ביתי להכנת יוגורט בשילוב עם תרבית להכנת ביו-יוגורט Yogurt Formula?
- אתם מחליטים איזה רכיבים יהיו ביוגורט שלכם, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל, ללא גלוטן וללא סוכר.
- אתם שולטים בטעם, במרקם ובממתיקים לפי טעמכם האישי.
- אתם מחליטים מתי להכין ובכך שולטים על רמת הטריות של היוגורט שלכם.
שימוש במכשיר להכנת יוגורט טבעי
מכשיר SEVERIN מאפשר לנו להכין ביו-יוגורט ביתי במרקם קרמי, טבעי וללא החומרים שמוסיפים ליוגורט שאנו קונים בחנות. המכשיר משמש כמעין חממה (אינקובטור), מבקר ושומר על הטמפרטורה שהחיידקים הפרוביוטים זקוקים לה על מנת להתרבות ולהפוך את החלב ליוגורט.
המכשיר כולל 7 צנצנות זכוכית עם מכסים (ניתן לקחת לעבודה), בהם אנו ממלאים את התערובת שהכנו. לאחר שהמכשיר סיים את פעולתו אפשר להוסיף מגוון תוספות ליוגורט שהכנתם, כמו: גרנולה, דבש, פירות טריים, ריבת פירות ועוד…
מהיום אתם וילדים שלכם יוכלו ביו-יוגורט ללא לקטוז, ללא סוכר, ללא חומרים משמרים, ללא גלוטן, והכי חשוב – יותר לא תצטרכו להגביל את הילדים שלכם מלאכול יוגורטים. ביו-יוגורט טבעי שהכנתם בבית מכיל 30 מיליארד בקטריות ידידותיות ואינו מכיל לקטוז וסוכר, מאזן את מערכת בקטריאלית של המעיים, ועוזר למערכת חיסונית!
5 Responses
אשמח לקבל פרטים על המכשיר הכנת יוגורט בייתי
שלום אשמח לפרטים.
שלום
אבקש פרטים על מכשיר להענת יוגורט טבעוני והשקיות של התרבית. כמויות, מה מכיל ומחירים.
תודה.
איך מכינים בלי תרבית אלא עם יוגורט עצמו?
להכנת יוגורט מיוגורט מוכן יש צורך בהוספת כפית יוגורט מוכן לתוך כל אחת מצנצנות.
ממלאים כל אחת מצנצנות בחלב ולערבב. לסגור מכסים ולהפעיל מכשיר למשך כ7-9 שעות.