נעים מאוד, אני תמי אדיב (Bs.C. R.D) תזונאית קלינית, מורה ליוגה ומנחת סדנאות אכילה מודעת!
כתזונאית, חשוב לי מאוד להכין את האוכל שלי בעצמי, ושהוא לא יכיל תוספי מזון וחומרי טעם וריח.
אני גם מאמינה שמזון בריא ומזין צריך להיות נגיש ונח לאכילה.
התלהבתי מאוד כששמעתי על מכונת יוגורט ביתית של חברת Severin ומהר מאוד התחלתי לעבוד איתה. התוצאות מדברות בעד עצמן.
אני מכינה יוגורט שכל המשפחה שלי אוכלת, ואנחנו ממש אוהבים את הטעם.
ליוגורט אפשר להוסיף ריבה, סילאן ולאכול עם גרנולה, או פצפוצי אורז.
אני מכינה גם ממרחים, רטבים וגבינה שיוצאים מצוין ומספקים אפשרות טבעונית טעימה ולא מתועשת.
למי מומלץ לאכול יוגורטים כאלו?
תכלס, אני חושבת שהיוגורטים יכולים לעזור לכל מי שחשוב לו לאכול מזון לא מעובד.
מתי אמליץ במיוחד?
במקרים של אי סדירות במערכת העיכול, ונפיחויות.
במצב של מעי רגיז היוגורט יכול לעזור מאוד! שימו לב, חשוב להתייעץ עם תזונאית שמתמחה בתחום הגסטרואנטרולוגיה לגבי סוג החלב שממנו מפיקים את היוגורט במקרה כזה.
מדוע זה כל כך מומלץ לנו?
החיידקים הפרוביוטיים שמוספים לחלב בייצור היוגורט מחזקים מאוד את מערכת העיכול שלנו בכך שהם מגדלים את מגוון החיידקים הידידותיים שבהם ומשפרים את הספיגה של מזונות ואת העמידות של מערכת העיכול. מערכת עיכול חזקה ומגוונות שומרת על בריאות כללית טובה יותר ונפגעת פחות במקרים של זיהומים או וירוסים שעלולים להשפיע על הגוף.
תוסיפו לזה את העובדה שההכנה של היוגורט קלה מאוד והמכשיר ממש נח לתחזוקה.
צנצנות הזכוכית שבו נוצר היוגורט הם כלי אחסון מעולים, ואין חשש מכימיכלים שנמצאים בפלסטיק (כמו ברוב היוגורטים המסחריים)
השימוש במכונת היוגורטים אקולוגי – יש הרבה פחות עטיפות פלסטיק בפח המחזור שלנו בזכותו 😊
בשורה התחתונה, כל מי שחשוב לו לאכול מזון בריא נטול תוספות מזון חיצוניות ירוויח ממכשיר היוגורט.
אני עובדת בתור תזונאית קלינית מעל לעשור. מתמחה בטבעונות (טבעונית בעצמי), שיפור תפקוד מערכת העיכול (גסטרו), אכילה מודעת, סוכרת, השמנה, ניתוחים בריאטריים (קיצורי קיבה) ועוד.
אני אשמח לעזור לכל מי שמתלבט לגבי הכמויות המומלצות לאכילה ביום מיוגורטים כאלו- דברו איתי
תמי אדיב, תזונאית קלינית (Bs.C. R.D)
052-8259925
אתם מוזמנים לבקר בקבוצת הפייסבוק שלי “טבעונים בריאים ושבעים”
2 Responses
שלום . האם אפשר להכין יוגורט טבעוני עם האבקות ליוגורט ?
ליאור שלום רב!
לצורך הכנת יוגורט טבעוני (VEGURT) יש לנו חיידקי יוגורט מיוחדים שמיועדים להכנת יוגורט על בסיס צמחי כמו סויה, שקדים, קוקוס וחו’…
https://yogurtim.co.il/product/vegurt-formula-starter/
חשוב לציין שמרבית משקאות צמחיים שנמכרים בחנויות מכילים כ-80% מיים ואינם מתאימים להכנת יוגורט טבעוני.