יוגורט לשתייה או יוגורט עם כפית? מה אתם מעדיפים? לשתות יוגורט אולי נשמע לנו קצת מוזר, אולי כי אנחנו רגילים למרקם של היוגורט ואולי כי אנחנו רגילים לאכול אותו עם כפית. כך או כך, אנחנו תמיד נהנים מהיוגורט שלנו.
היוגורט הוא תוסף מעולה לתזונה היומיומית שלנו אבל לא תמיד יש לנו את הזמן לשבת ולאכול אותו עם כפית ולכן יוגורט לשתיה הוא החלופה המושלמת ובהתאם לזאת המדפים בסופר מתמלאים ביוגורט לשתייה.
על המדף בסופר נמצא יוגורט לשתיה ולֶבֶּן לשתיה מה ההבדל?
יוגורט מוגדר כחלב מותסס עם בקטריות ידידותיות ולֶבֶּן הוא גם חלב מותסס עם בקטריות ידידותיות. אך בלֶבֶּן סוג מסוים מאוד של חיידקי דגנים שמשפיע אחרת על המעי ובעיקר על המעי הגס.
לעומת היוגורט ששומר על מערכת העיכול נקיה, לֶבֶּן יכול למעשה לעזור לעכל את האוכל שלך לשמור על המעי הגס בריא. במה ביו-יוגורט טוב יותר? ביוגורט פרוביוטי ישנם 5 סוגי בקטריות שעושות הרבה יותר לגוף…
הנה כמה מהיתרונות הבולטים של יוגורט לשתיה:
1. סידן, הרבה סידן
יוגורט מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים, בניהם ניתן למצוא סידן שמחזק את העצמות והשיניים שלנו, מספיק שתשתו כוס יוגורט אחת ביום וסיפקתם לגוף כ50% מהמנה היומית המומלצת.
2. מלא במינרלים הנחוצים לגוף
מספיק שתשתו כוס אחת ביום של יוגורט לשתיה ותקבלו גם כ- 13% מגנזיום, 19% אשלגן וכ- 40% זרחן מהצריכה היומית המומלצת וכל זה בכוס אחת.
3. ויטמינים מקבוצת B
יוגורט לשתיה מכיל ערכים גבוהים של ויטמינים מקבוצת B במיוחד B12 שמחזק את המערכת החיסונית ומגן עלינו מפני שבץ ומחלות לב.
4. חיזוק המערכת החיסונית
ויטמין D, הוא אחד הויטמינים המזינים יותר שקיימים ביוגורט, הוא מחזק את בריאות העצם, משפר את המערכת החיסונית ומפחית את הסיכון למחלות רבות, כולל מחלות לב ודיכאון.
5. סיוע במערכת העיכול
בקטריות פרוביוטיות אשר הוכח כי מסוגלות לסייע נגד דלקות שונות בגוף, זיהומים במערכת העיכול והפרעות מעיים.
בנוסף לכל זאת, אם אתם מרגישים מצוננים או חולים תשמחו לשמוע שמחקרים שנעשו בשנה האחרונה מוכיחים שבזכות השילוב של מגנזיום, אשלגן, זרחן וויטמין D יוגורט מחזק את המערכת החיסונית ועוזר להפחית את הצטטנות ושפעת, ואפילו למנוע אותה.
ולסיכום, יוגורט או יוגורט לשתיה זה לא כל כך משנה העיקר שנשלב אותו בתזונה שלנו כי הוא מספק כמעט כל חומר מזין שהגוף שלנו צריך!