כולנו כבר יודעים שיוגורט הוא מזון בריא אבל קיימים המון סוגים שונים של יוגורטים. נשאלת השאלה, האם כל סוגי היוגורט בריאים לנו ואיזה יוגורט עדיף?
מה ההבדל בין יוגורט דל שומן לחלב?
אם ניקח חיידקים ידידותיים ונוסיף אותם לחלב אנו ניצור תהליך תסיסה. התסיסה תסמיך את החלב ותשנה את טעמו לחמצמץ, כך שכעבור כמה שעות נקבל יוגורט טבעי.
כוס יוגורט רגיל מכילה כ- 150 קלוריות (פחמימות), 15 מ"ג של כולסטרול, 172 מ"ג של נתרן, 400 מ"ג סידן ו- 3.8 גרם שומן (שמתוכן 2.5 גרם של שומן רווי, 0.1 גרם של שומן רב בלתי רווי 1 גרם של שומן חד בלתי רווי).
לעומת זאת יוגורט דל שומן נעשה באמצעות חלב דל שומן ויש לו יתרונות בריאותיים רבים, הוא מכיל בדרך כלל בין 0.5 ל-2 אחוזי שומן, בהתאם לחלב בו משתמשים ליצור את היוגורט.
הסיבה שעדיף לנו לצרוך יוגורט דל שומן היא שהערכים התזונתיים דומים ליוגורט הרגיל מלבד השומן והקלוריות ולכן הוא לא רק דל קלוריות הוא גם מכיל שפע של חומרים מזינים שמועילים לבריאותינו כמו:
- סידן – שמחזק את בריאות העצמות והשיניים,מוריד לחץ דם ומפחית את הסיכון לחלות בסרטן המעי.
- חלבון – שאחראי על בניית השריר ומחזק את המערכת החיסונית.
- ויטמינים – יוגורט דל שומן מכיל ויטמינים מקבוצות A, B ו -D .
- מינרלים – היוגורט גם מכיל באופן טבעי אשלגן, מגנזיום וזרחן.
- פרוביוטיקה – שמגבירה את הבריאות הכללית שלנו ומעודדת ירידה במשקל בכך שמקלה ומשפרת את תהליכי העיכול.
פרוביוטיקה – סוד היוגורט והמערכת החיסונית
הבקטריות הידידותיים הן קהילות חיות ופעילות שנמצאות בכל יוגורט יש מקרים שיצרנים מוסיפים עוד בקטריות אך ליוגורט יש את אותן בקטריות באופן טבעי.
הפרוביוטיקה היא מיקרואורגניזם ידידותי לאדם ומורכב בעיקר מבקטריות שכבר נמצאות אצלנו במעיים.
יוגורט דל שומן הוא בעצם יוגורט רגיל והוא מעולה לדיאטה ובכלל כתוספת בריאה לתזונה היומיומית של כל אחד, אך יש לשים לב לרכיבים של יוגורט דל שומן ולבדוק שהוא שהוא ללא תופסת סוכר או שהינו מכיל פירות עם תכולת סוכר גבוהה כי עודף סוכר מפחית את היתרונות של היוגורט ומקשה על הבקטריות בתהליכי הריפוי ואינו תורם לדיאטה.
אז אם אתם רוצים להנות מיוגורט בריא עדיף לצרוך יוגורט דל שומן טבעי ואם אתם מעוניינים להמתיק אותו, עדיף להשתמש בממתיק במקום סוכר. אם אתם מעדיפים את הטעם הטבעי מומלץ להשתמש במעט תמצית וניל או פירות טריים במקום ממתיקים שלא מהטבע.