ההסטוריה של היוגורט: מה זה יוגורט ומה הוא מכיל

יוגורט נחשב לאחד המזונות הוותיקים והפופולאריים ביותר ברחבי העולם!

יוגורט נחשב לאחד המזונות הוותיקים והפופולאריים ביותר ברחבי העולם. אך לא רבים יודעים מהיכן הוא הגיע וכיצד הוא מיוצר כיום. החיידקים המשמשים להכנת יוגורט נקראים "תרבויות יוגורט", המתסיסים לקטוז, הסוכר הטבעי הנמצא בחלב.

יוגורט

תהליך זה מייצר חומצה לקטית, חומר שגורם לחלבוני החלב להקריש, ומעניק ליוגורט את הטעם והמרקם הייחודיים שלו.

יוגורט: היסטוריה קצרה

במהלך התקופה הפליאוליתית, או "תקופת האבן העתיקה", אנשים הסתמכו על ציד וליקוט מזון כדי לחיות, וכתוצאה מכך חיו אורח חיים נוודי. ב"תקופת האבן החדשה", בסביבות שנת 10,000 לפני הספירה, אנשים החלו לגדל צמחים ובעלי חיים באזור שכיום נקרא המזרח התיכון.

השינוי הרדיקלי הזה היווה את תחילת המעבר המקיף לתזונה הכוללת מוצרי חלב, המוכרת כיום, ובין היתר, כמעט בכל תרבות התחילו לאכול גם יוגורט.

צמחים, בעיקר דגנים כגון חיטה, היו הראשונים לעבור תהליכי עיבוד, ולאחר מכן, בסביבות אלף שנים מאוחר יותר, האדם הבין כי בשר העזים והכבשים טעים, אך הגידול שלהם התמקד בעיקר עבור החלב המזין ביותר שלהם. פרות לא הופיעו כחיות מבויתות עד סביבות האלף הרביעי לפני הספירה.

גילוי היוגורט

מדעני גנטיקה אבולוציונית מאוניברסיטת קולג' בלונדון בחנו את התפשטות הסובלנות ללקטוז באוכלוסיות עתיקות ומאמינים כי בגלל שהיכולת לעכל חלב לא הייתה נפוצה בימים הראשונים לייצור מוצרי החלב, הצריכה הבוגרת של מוצרים אלו הוגבלה למוצרים מותססים, כגון יוגורט.

ברגע שאנשים התחילו להשתמש בבעלי חיים לייצור חלב, בתקופה הניאוליתית, הגיע גם השימוש במוצרי חלב מותססים, והיוגורט התחיל להיות פופולארי.

מה זה בדיוק יוגורט?

המילה יוגורט מגיעה מטורקיה ומתייחסת לחלב חמוץ וסמיך. אך מקור המוצא שלו אינו יחיד. ניתן למצוא יוגורט כמעט בכל תרבות ובכל אזור בו גדלות פרות ועזים.

יוגורט ניתן לייצור מכל סוגי החלב. סוגי יוגורט המיוצרים מחלב דל שומן נחשבים ליוגורט ללא שומן, ואילו הסוגים המיוצרים מחלב מלא נחשבים ליוגורט בשומן מלא. יוגורט רגיל ללא תוספות טעם או צבע הוא יוגורט רגיל, סמיך, נוזלי וטעים.

מהם הרכיבים התזונתיים של יוגורט? מספר עובדות תזונתיות

הרכיבים התזונתיים של היוגורט מבוססים על הרכיבים התזונתיים של החלב ממנו הוא נגזר. ההרכב הסופי נקבע על ידי המקור והסוג המוצק של חלב שניתן להוסיף לפני התסיסה, תסיסת חומצה לקטית, וסוגי חיידקים המשמשים לתהליך התסיסה, הטמפרטורה, משך תהליך התסיסה, זמן האחסון, ומרכיבים אותם ניתן להוסיף לסוגים מסוימים של יוגורט.

יוגורט הוא מקור מצוין לחלבון איכותי המועשר בחומצות אמינו חיוניות ומספק 12% מהדרישה היומית של הגוף למגנזיום, כולל מגוון נרחב של חומצות שומן.

יוגורט עשיר בחומרים מזינים חשובים

יוגורט מכיל חומרים מזינים רבים להם הגוף זקוק. הוא מכיל שפע סידן, מינרל הכרחי לבריאות השיניים והעצמות, וכוס אחת מספקת 49% מצריכת הסידן המומלצת ביום.

הוא עשיר גם בוויטמיני B, במיוחד ויטמין B12, המגן מפני מחלות לב ומומי לידה מסוימים הכוללים פגיעה בצינור העצבי. כוס יוגורט אחת מספקת גם 38% מהצריכה היומית המומלצת של זרחן, ו-18% מהדרישות של הגוף לאשלגן. מינרלים אלו חיוניים למספר תהליכים ביולוגיים, כגון ויסות לחץ דם, חילוף חומרים ובריאות העצמות.

כתיבת תגובה